Hjem
Meny
Søk

Solstrøm - Hytte & Fritid

Sunwind har gjennom de siste 15 år vektlagt miljøvennlige løsninger for hytteeiere og andre brukere. Med ren og fornybar energi fra sol og vind, uavhengig av skjemmende kraftledninger, nyter over 100.000 Nordiske hytteeiere den komplette hyttekomfort med utstyr fra Sunwind.


Energisidene handler om strøm: Hvordan lage strøm, hvordan lagre strøm, og hvordan bruke strøm. Ved å samle opp og omdanne energi fra sol og vind sparer du samfunnet for dyr kraftutbygging i miljøets tjeneste! Energisidene er altså først og fremst for deg som må lage din egen strøm på hytta. Du finner løsninger med både sol- og vindenergi. En hytteeier som lager sin egen strøm er meget bevisst sitt strømforbruk, og stiller høye krav til produktene. Kvalitet, effektivitet, holdbarhet og strømforbruk er sentrale og viktige begrep. Sunwind har alltid hatt som målsetning å tilby de beste produkter og de beste løsninger. Vi føler oss sikre på at vårt utvidete produktutvalg i år, i enda større grad enn tidligere, tilfredsstiller hytteeierens krav.

Sunwind leverer solcellepaneler fra en av verdens største produsenter med den beste teknologi og kompetanse. Vi har også levert egenproduserte solcelleregulatorer i mer enn 20 år. Sunwind solcelleregulatorer er spesielt tilpasset nordiske forhold og har bevist vår påstand om at riktig ladeteknologi betyr lang batterilevetid. Valg av batteri er også viktig, og Sunwind selger kvalitetsbatterier hytteeieren vil ha glede av lenge, og som over tid vil spare deg for mange ergrelser og ekstra utgifter. På sidene 10 til 24 finner du både solcellepaneler, batterier og regulatorer. Vi har også hjulpet deg på vei ved å sette sammen komplette pakker/solenergiverk slik at du lettere skal få de produktene du trenger for at solenergiverket skal fungere optimalt. På sidene 28 og 29 vil du finne vindgeneratorer, dette er en ypperlig løsning for hytter i åpne områder med vind.

Har du et 12 volt batterisystem betyr dette likevel ikke at du må kun bruke 12 volt utstyr. Med en omformer kan du bruke vanlig 230 volt utstyr. Om du ønsker det kan hele hytta legges opp med 230 volt, og anlegget kan bygges så stort du bare ønsker det. Du kan få det akkurat som hjemme, selv om nærmeste stolpe er flere mil unna. På sidene 30-33 kan du lese om Victron vekselrettere som sammen med et solcellepnael og batteri kan gi deg 230 Volt i hele hytta.

Når hytta brukes mye om vinteren og du trenger ekstra ladning, eller du ønsker å kunne benytte vanlig utstyr som vaskemaskin, oppvaskmaskin, støvsuger eller elektrisk verktøy, vil et strømaggregat være en praktisk og kanskje, en nødvendig investering. Strømaggregatet skal levere strøm for de større behov og har den fordelen at det er du som bestemmer når strømproduksjon skal foregå. Du er ikke avhengig av sol eller vind. Generelt vil vi anbefale å kjøpe et strømaggregat som er stort nok. Husk at et aggregat på 1000 VA kun gir ca 800 watt (80 %), og at dette er maksimum. Vær også oppmerksom på at verktøy som elektrisk drill og sag har høy startstrøm og trenger 3-5 ganger oppgitt effekt for å starte. Noe utstyr trenger enda mer. Aggregater finner du på side 27.

ENØK tiltak og sparing av energi er viktig når det kommer til bruk av anlegget. På sidene 34 til 45 vil du finne mange ulike produkter for bedre belysning på hytta. LED pærer i alle lamper kan være et stort skritt i retning av mindre energiforbruk. LED pærer bruker langt mindre energi enn vanlige glødepærer.

Selv om du ikke har tilgang til strømnettet på ditt hyttefelt, er mulighetene mange ved å velge en energiløsning basert på solcelleteknologi. Ønsker du leselys, se på tv eller bruke pc?
Ta en prat med oss, vi hjelper deg til økt komfort på hytta.

Til toppen
×

  Hus & Hytte