Hjem
Meny
Søk
Vedlikehold Peisbord
Hvordan vedlikeholder jeg peisbordet?

Kompositt materiale vil blekes i farge og avflassing kan oppstå ved fuktighet, temperaturforskjeller, sol, regn etc. Dette kan enkelt vedlikeholdes med maling. Her kan du benytte Happy Cocooning maling evt Butinox (vannbasert). Ta gjerne kontakt med din forhandler for maling beregnet spesielt til peisbord i kompositt. Kompositt materialet kan også sprekke på grunn av varmen, men peisbordet blir ikke ødelagt av den grunn. Hvor ofte peisbordet må males avhenger av bruk, oppbevaring etc. Peisbord i kompositt vil også bli sterkere i fargen etter maling, noe som forbedrer holdbarheten.
Vedkubbene vil bli sotete ved bruk, men disse kan vaskes i mildt såpevann. Du vil også kunne oppleve at det dannes sprekker i vedkubbene grunnet temperaturforskjellene. Dette er naturlig og vil forekomme ved bruk av peisbordet ditt.

Vi anbefaler også at du benytter overtrekket når peisbordet ikke er i bruk. Dette vil skjerme både kompositt materialet og brennersystemet mot slitasje. Viktig å huske at ved bruk av overtrekk, så kan det også bli kondens og fuktig mellom trekket og peisbordet. Dette kan bidra til falming og avflassing av farge. Ved kondens under trekk, så anbefaler vi at du tar av overtrekket og lar peisbordet lufte seg tørt.

Utover dette, så anbefaler vi at du sjekker systemet for gasslekkasjer jevnlig.

Ved vedlikehold av brennersystemet, så må det være autorisert personell som utfører dette. Ta kontakt med din forhandler for hjelp.
Til toppen
×

  Hus & Hytte